Wat is het belang van magnesium?


Magnesium speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen (wel meer dan 300!), waaronder:

  • Ontspanning van spieren en bloedvaten

  • Versoepelt gewrichten

  • Verbetert de nachtrust

  • Geeft energie en uithoudingsvermogen

  • Ondersteunt andere mineralen en vitamines

  • Verzacht de huid

  • Stimuleert vetverbranding

  • Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking

  • Voorkomt bloedstolsels

De eerste 3 punten zijn de voornaamste redenen dat bij Care4Lijf gebruik wordt gemaakt van magnesium tijdens de behandelingen. Maar waarom werkt magnesium ontspannend?

Magnesium en calcium voeren samen hun werking op de spieren uit. Calcium zorgt voor de samentrekking van de spiervezels en magnesium zorgt voor de ontspanning. Wanneer de verhouding tussen calcium en magnesium niet goed is dan ontstaan er spiertrekkingen en krampen. Hieruit valt te concluderen dat de ontspannende werking van magnesium van belang is voor de activiteit van de spieren, waardoor het verlichting kan geven bij veel gevallen van hoofdpijn, opheffen van spierkrampen en spierherstel kan bevorderen!Omdat we een chronisch te kort hebben aan magnesium, is het belang van dit mineraal voor ons lichaam toegenomen. Redenen hiervoor zijn onder andere slechte voeding, stress en sportactiviteiten.


- Verslechterde voedingskwaliteit: "Vanaf de jaren 60 is het gebruik van meststoffen en pesticide exponentieel toegenomen. Recente onderzoeken tonen aan dat hierdoor het magnesiumgehalte in onze bodem met 75% afgenomen is ten opzichte van 100 jaar geleden. Minder in de bodem betekent minder magnesium in ons voedsel en dus minder in ons lichaam".

- Stress: "Wanneer we in een stressvolle situatie terecht komen heeft ons lichaam meer behoefte aan magnesium. Bij een magnesiumgebrek worden onze zenuwbanen overprikkeld met als gevolg een onrustig gevoel en nervositeit".

- Sportactiviteiten: "Bij het beoefenen van sport verbruikt het lichaam aanzienlijk meer magnesium. Wanneer het lichaam voldoende magnesium heeft worden spierkrampen en melkzuren voorkomen en verkort het herstel!"


Benieuwd naar wat Care4Lijf jou kan bieden? Neem contact op via het contactformulier of stuur een berichtje naar 06-17595395.https://www.permsal.nl/over-permsal-magnesium


49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven